Zdarma doprava na objednávky od 3300,-

Guatemala

Tradiční Kakao pražené na ohni mayskými ženami


Naše kakao Mayan Guatemala pochází z posvátných hor Sierra de las Minas. Roste v permakulturních lesích, kde farmář Laurent s úctou k zemi a tradici praktikuje udržitelné agrolesnictví. Pražené tradiční metodou na ohni mayskými ženami a mleté mezi žulovými kameny, toto kakao nese v sobě hluboké kořeny mayské kultury a jejího rituálního významu.


kakao_zteme_guatremala

   

 

Z permakulturního kakaovníkového lesa

 Příběh začal, když Laurent s manželkou Berenikou objevili téměř neúrodný pozemek na úpatí pohoří Sierra de las Minas. Nyní je zde hora porostlá nativními rostlinami, kakaovníky, ovocnými stromy a květinami. Každým nákupem tohoto kakaa pomáháte Laurentovi a Berenice udržovat a rozvíjet projekt jedlého biodiverzitního lesa a navracet život této části země, které zasvětili svůj život. Farmář věří, že čím více kakaa mohou vyprodukovat a sdílet, tím více se může tento kakaovníkový les, bohatý na faunu a flóru, rozrůstat. S kakaem Mayan Guatemala zacházíme s péčí a záměrem, stejně jako farmář Laurent s půdou, která jej rodí. Kakaovníky ohroženého původního druhu Criollo jsou pěstovány spíše ze semen než z roubů, což znamená, že každý strom je geneticky individuální jedinec. V Mayské tradici je to součást výroby kakaa té nejvyšší kvality. Berenika a další Mayské ženy z komunity boby ručně třídí a po fermentaci šetrně praží na ohni tradičními postupy tak, aby byla zachována kvalita, vůně i chuť syrového kakaa. Poté kakao namelou mezi žulovými kameny na jemnou pastu, která se po ztuhnutí stane tímto krásným kusem kakaa s plně rozvinutou vůní a chutí. Dopřejte si šálek tohoto výjimečného kakaa a prožijte rituál spojený s přírodou, tradicí a láskou k zemi, kde se toto kakao rodí.

 

Kakao Mayan Guatemala je poctou guatemalské přírodě a tradici, která přežívá v harmonii s moderním světem.

 

tlacitko-do-eshopu