Kakao Mayan Guatemala - hoblinky
Související produkty
Detailní popis produktu
Původ:
Naše kakao Mayan Guatemala pochází z posvátných hor Sierra de las Minas. Roste v permakulturních lesích, kde farmář Laurent s úctou k zemi a tradici praktikuje udržitelné agrolesnictví. Pražené tradiční metodou na ohni mayskými ženami a mleté mezi žulovými kameny, toto kakao nese v sobě hluboké kořeny mayské kultury a jejího rituálního významu.
Jedinečnost:
Příběh začal, když Laurent s manželkou Berenikou objevili téměř neúrodný pozemek na úpatí pohoří Sierra de las Minas. Nyní je zde hora porostlá nativními rostlinami, kakaovníky, ovocnými stromy a květinami. Každým nákupem tohoto kakaa pomáháte Laurentovi a Berenice udržovat a rozvíjet projekt jedlého biodiverzitního lesa a navracet život této části země, které zasvětili svůj život. Farmář věří, že čím více kakaa mohou vyprodukovat a sdílet, tím více se může tento kakaovníkový les, bohatý na faunu a flóru, rozrůstat. S kakaem Mayan Guatemala zacházíme s péčí a záměrem, stejně jako farmář Laurent s půdou, která jej rodí. Kakaovníky ohroženého původního druhu Criollo jsou pěstovány spíše ze semen než z roubů, což znamená, že každý strom je geneticky individuální jedinec. V Mayské tradici je to součást výroby kakaa té nejvyšší kvality. Berenika a další Mayské ženy z komunity boby ručně třídí a po fermentaci šetrně praží na ohni tradičními postupy tak, aby byla zachována kvalita, vůně i chuť syrového kakaa. Poté kakao namelou mezi žulovými kameny na jemnou pastu, která se po ztuhnutí stane tímto krásným kusem kakaa s plně rozvinutou vůní a chutí. Dopřejte si šálek tohoto výjimečného kakaa a prožijte rituál spojený s přírodou, tradicí a láskou k zemi, kde se toto kakao rodí.
Použití:
Kakao určené především pro rituální použití, ať už se jedná o skupinové ceremonie, nebo osobní rituály, které si připravíte pro sebe doma.
Tip: Doporučujeme pro ty, kdo si přejí prohloubit spojení s mayskou kakaovou tradicí a divokostí džungle.
Jak kakao připravit
✓ 20g kakaa
✓ 200ml vody nebo rostlinného mléka 80 °C
✓ Důkladně našlehejte pomocí ručního šlehače, metličky nebo mixéru do jemné, napěněné konzistence. Další tipy na přípravu.
Chuť:
Harmonická zemitá chuť s tóny ořechů, Intenzivní chuť třísloviny vlašského ořechu. Specialitou tohoto kakaa které je patrná i v chuti je jeho pražení na otevřeném ohni, v šálku kakaa pak můžete vnímat kouřové tóny.
Specifika:
Kakao: Čistá 100% kakaová hmota z kakaových bobů v ceremoniální kvalitě
Země původu: Guatemala
Podoblast: Alta Verapaz
Odrůda: Criollo
Zpracování: Pražené, varianta Ritual
Forma: Hoblinky
Pěstování: Obnovitelné pěstování bez pesticidů a chemikálií
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.