Kakao Peru Piura
Související produkty
Detailní popis produktu
Původ:
Kakao Piura Blanco roste v úrodném údolí Piura na úbočí čistých peruánských hor. Toto bílé kakao, pěstované v permakulturních lesích, je opravdovým pokladem a raritou. Kakaovníky zde pěstují drobní farmáři, kteří jsou sdruženi v kooperativě podporující udržitelnost, rozvoj permakultury a spolupráci. Piura Blanco vás obejme jemnou chutí s tóny svěžího ovoce.
Jedinečnost:
V říjnu 2023 jsme měli tu čest navštívit farmáře osobně a na vlastní oči zažít jejich vášeň a péči o kakaovníky. Jejich úsilí zachovává tuto vzácnou odrůdu kakaa a proměňuje suché horské údolí v úrodnou polykulturní oázu. Viděli jsme, jak se místní mládež nyní učí dovednosti, jako je ekologické zemědělství a řízení školky, což přispívá k udržitelnému rozvoji a posiluje vazby mezi generacemi. Ženy z kooperativy vyrábějí organická hnojiva pro pěstování kakaa. Během naší návštěvy jsme se zúčastnili školení zaměřeného na udržitelné agrolesnictví, kde se předávaly klíčové znalosti o pěstování kakaa v souladu s přírodou a ochranou místního ekosystému. Farmáři v oblasti mají obrovskou podporu od své kooperativy, která jim poskytuje nejen odborné vzdělání, ale také přístup k „bance“ původních druhů stromů, které sázejí spolu s kakaovníky. Farmáři tak pěstují vedle kakaa i ovoce pro potřeby svých rodin, a palo santo, které jim zajistí stabilní příjem na stáří a jistotu, že jejich úsilí bude oceněno i dlouho poté, co přestanou aktivně pracovat na svých kakaových farmách. Tento komplexní přístup nejen zachovává vzácné Piura Blanco, ale zajišťuje i udržitelnost a ekonomickou stabilitu celé komunity. Kakao Piura nabízí výjimečný chuťový zážitek, a také hluboké propojení s přírodou a čistotou peruánských hor. Dopřejte si šálek tohoto jedinečného kakaa a přeneste se do klidného a rozlehlého údolí Piura, kde každý kakaový bob v sobě nese čistotu a harmonii tohoto výjimečného místa.
Použití:
Ideální kakao na výlety do přírody a propojení s přírodou a kakaový vision walk.
Doporučujeme pro jógu, a další praxe vědomého pohybu indoor i outdoor.
Tip: Uspořádejte pro přátele degustaci, kde můžete Piura Blanco srovnávat s dalšími druhy kakaa. Jeho unikátní chuťový profil si zaslouží zvláštní pozornost a ocenění.
Jak kakao připravit
✓ 20g kakaa
✓ 200ml vody nebo rostlinného mléka 80 °C
✓ Důkladně našlehejte pomocí ručního šlehače, metličky nebo mixéru do jemné, napěněné konzistence. Další tipy na přípravu.
Chuť:
Jemné kakao s příjemnou paletou chutí čerstvých tropických plodů, citrusů, lískový oříšků, zelené jablko, a jemný dozvuk květu jasmínu.
Specifika:
Kakao: Čistá 100% kakaová hmota z kakaových bobů v ceremoniální kvalitě
Země původu: Peru
Podoblast: Piura
Odrůda: Criollo
Zpracování: pražené
Forma: kusy
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kakao |
---|---|
Podle velikosti balení: | 250 g, 500 g, 1000 g |
Podle chuti: | Ovocná, Jemná, Lehce pražená, Květinová |
Podle % kakaa: | 100% čisté kakao |
Podle země původu: | Peru |
Podle formy: | Celé kusy |
Podle typu balení: | Doypack sáčky |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.