Kakaová masala
Masala čaj je tradiční indický nápoj z koření a černého čaje. My si dovolíme propojit dvě naše oblíbené tradice - indickou a mayskou a místo černého čaje přidáme do Masaly rituální kakao. Nápoj krásně zahřeje a nabudí.
Recepty uvádíme vždy na 1 šálek (porci). Pokud připravujete pro více lidí, vynásobte suroviny počtem porcí:
- 20g kakaa
- 250ml rostlinného mléka (ovesné, mandlové ...)
- 2 tenké plátky čerstvého zázvoru
- 1/2 lžičky skořice (prášek)
- kousíček muškátového oříšku
- 2 hřebíčky
- 1/2 lžičky kardamonu (prášek) nebo 1 lžičku semínek
- na doslazení: med, agavový sirup nebo kokosový cukr
Přiveďte mléko s kořením k varu. Nechte 10 min. luhovat a koření přeceďte. Pokud je to nutné, znovu ohřejte na max. 60°C, přidejte kakao, popř. oslaďte a promíchejte ručním šlehačem do napěněného nápoje. Pokud s kakaem začínáte, doporučujeme náš set KAKAO ALCHEMY, kde jsou všechny druhy kakaa a koření hezky pohromadě, právě pro takové experimentování ღ