Původ kakaa
Tajemstvím plné, delikátní a zemité chuti tohoto kakaa jsou kakaové boby vzácné odrůdy Arriba National, která roste pouze v Ekvádoru a je živým dědictvím prastaré civilizace Inků. Vlastnosti našeho kakaa z Ekvádoru: Kakao: Čistá 100% kakaová hmota z kakaových bobů v ceremoniální kvalitěZemě původu: EkvádorPodoblast: Manabí, Los Ríos, EsmeraldasOdrůda: Arriba NationalZpracování: RawForma:...
Kakaová komunita v zelených horách ostrova Mindanao Naše filipínské kakao pochází z malé rodinné farmy ukryté v zelených horách ostrova Mindanao. Tady, v srdci divoké přírody, se Pastor – farmář a farář v jednom – stará nejen o kakaovníky, ale i o svou komunitu s neuvěřitelnou vášní a oddaností. Když jsme tuto permakulturní farmu navštívili v roce 2022, cítili jsme v každém kousku půdy hluboké sp...
Tradiční Kakao pražené na ohni mayskými ženami Naše kakao Mayan Guatemala pochází z posvátných hor Sierra de las Minas. Roste v permakulturních lesích, kde farmář Laurent s úctou k zemi a tradici praktikuje udržitelné agrolesnictví. Pražené tradiční metodou na ohni mayskými ženami a mleté mezi žulovými kameny, toto kakao nese v sobě hluboké kořeny mayské kultury a jejího rituálního významu. ...
Vlastnosti našeho kakaa z Kostariky: Kakao: Čistá 100% kakaová hmota z kakaových bobů v ceremoniální kvalitěZemě původu: KostarikaPodoblast: UpalaOdrůda: TrinitarioZpracování: PraženéForma: Praktické cihličky 60gCertifikace: Fair Trade & UdržitelnostChuť: Lesní ovoce, Citrusy, Kakao O farmářích a pěstování: Tajemstvím plné harmonické chuti tohoto kakaa jsou kakaové boby pěstované na rod...
Tam, kde roste kakao jemné jako samet Panensky jemné kakao z Mexika ze svahů s výhledem na Tichý oceán. Pěstované s úctou k tradicím, Criollo Blanco je vzácný poklad, který přežil věky a nese v sobě dědictví dávných Olméků a Mayů. Toto kakao roste v malebné oblasti Soconusco, kde kakaovníky mají výhled na nekonečný Tichý oceán. V roce 2021 jsme měli tu čest navštívit farmu a projít se mezi...
Vydejte se na cestu k pramenům kakaa – Kakao Chuncho přináší divokost přírody a hloubku tradice přímo do vašeho šálku. Peru Chuncho je svěží kakao s prastarým příběhem, který začíná hluboko v údolí peruánských And. Tady, kde se divokost hor setkává s úrodnou džunglí Horní Amazonie, roste vzácná původní odrůda kakaa. Věříme, že právě odtud kakao historicky pochází, rostlo zde divoce ještě ...
Díky práci farmářů se z piurské pouště stal úrodný kakaový ráj. Kakao Piura Blanco roste v úrodném údolí Piura na úbočí čistých peruánských hor. Toto bílé kakao, pěstované v permakulturních lesích, je opravdovým pokladem a raritou. Kakaovníky zde pěstují drobní farmáři, kteří jsou sdruženi v kooperativě podporující udržitelnost, rozvoj permakultury a spolupráci. Piura Blanco vás obejme jemnou chu...